Když je podnikatel na dně

Soukromý podnikatel si na sebe zásadně musí vydělat. Nikdo jiný to za něj neudělá, nikdo mu nic jenom tak z dobroty srdce nedá a nikdo mu také nic neodpustí. Podnikatel je tu tak na všechno sám, zodpovídá sám za sebe, a proto je zisk prvořadý. Zkrátka se tu musí vždy sehnat dost peněz na to, aby se podnik udržel v chodu a pokud možno se i neustále rozvíjel a aby i jeho majitel měl z čeho žít.

Jenže zisky tu nejsou nikdy jisté. Soukromník si je sice může přát, ba může i činit všechno možné ve snaze jich dosahovat, jenže přesto to nemusí vést k úspěchu. Ani ta největší píle nemusí být korunována úspěchem a provázena dostatečnými příjmy.

A tak se soukromý podnikatel nejednou ocitá v nezáviděníhodné finanční situaci. V situaci, kdy už nemá na to, aby ve své činnosti pokračoval a aby normálně žil. A co teď s tím?

brazilská padesátka

Když je tu naděje, že se firma zase vzpamatuje a opět se bude vyplácet, je rozumné přečkat těžké období, jak se jenom dá. Utáhnout si pomyslný opasek a třeba si vzít i nějakou tu dostatečně výhodnou půjčku.

Jak má taková půjčka vypadat? V případě podnikatelů, kteří mají nemalé problémy, třeba jako hypotéka bez registru.

Čím je právě tato půjčka zvláštní? Především tím, že ji lze výhodně a zároveň i snadno získat, a to i v případě, kdy není žádající podnikatel bonitní. Tady totiž stačí doložit schopnost splácet a zastavit svoji nemovitost a rázem není problém půjčit si tu na podnikání třeba i hodně velké peníze s dlouhou dobou splatnosti a zvládnutelným úročením.

brazilské bankovky

Díky zmíněné zástavě se tu po nikom nepožaduje ani dobře vypadající daňové přiznání, ani horentní příjem, ani čisté registry dlužníků, to vše je tu vedlejší.

A proto tu uspějí i ti, kteří by neměli někde v přísných bankách naději na úspěch. Protože tady nepřijdou o naději jenom proto, že se jim momentálně nedaří ani trochu dobře.

3 roky ago