Pohyb je zdravý

Lidé, kteří touží po tom zhubnout, potřebují více než jen směnit stravování. Mimo jiné bude potřeba se začít hýbat, a to s železnou pravidelností.

Pohyb je zdravý

Asi každý, kdo kdy v létě vylezl v naší zemi ven, brzy zjistil, že vychrtlých lidí u nás mnoho není. Spíše jako do mariáše. Na druhou stranu jedinců, kteří mají velkou nadváhu, případně dokonce trpí obezitou, je v našich zeměpisných šířkách více než dost. Není se ani čemu divit. Typická česká kuchyně je sama o sobě už docela zátěž. Když se k tomu ale ještě přidají importované dobroty ze zahraničí, třeba hamburgery, tak je na problém zaděláno. Nezdravé stravování je jedním z hlavních důvodů obezity, ovšem ne jediným. Tím druhým viníkem je nedostatek pohybu. A občasné dobíhání autobusu příliš mnoho nepomůže.

Trik skákání

Přitom je pohyb nejen zdravý, ale také opojný. Vždyť během sportování se v člověku vyplavují do těla hormony štěstí, takže se s trochou nadsázky dá říci, že na sportování si člověk může udělat návyk. Aby se to tak ale stalo, je ze všeho nejdřív nutné najít si ten vhodný sport, který daného jedince dostatečně zabaví, a přitom mu pomůže zbavit se přebytečných špeků. V poslední době je stále oblíbenější skákání na trampolínách pro děti Goodjump i dospělé.

Může se to zdát jako hračka a prvních pár minut to opravdu není nic náročného, ale to se brzy může změnit. I základní cviky po deseti minutách mohou dát i trénovanějším jedincům zabrat, natož naprostým začátečníkům, kteří nejsou zvyklí na žádný pravidelný pohyb. Složitější cviky jsou pak už určeny jen a pouze pro sportovce, kteří mají již nějakou tu fyzickou kondici a zároveň jsou s trampolínou dostatečně sžití.

Výskok

Aby bylo možné vůbec nějaká cvičení na trampolíně provádět, je nezbytné vybrat si vhodný model. To nemusí být zase tak snadné. Existuje jich více druhů. Ty se od sebe odlišují nejen svou velikostí, ale rovněž i nosností a také množství bezpečnostních prvků. Jsou i takové typy, které žádné bezpečnostní doplňky nemají. Od těch je ale dobré dát ruce pryč. Dají se sice pořídit za skutečně zajímavé sumy, ale nejsou příliš bezpečné. Vždy je lepší mít obvodovou síť i kryt na pružiny. Pro všechny případy.

3 roky ago